Objednajte si sadu pre odber vzoriek pre laboratórium Sano

Zistite, čo je vo vnútri. Analýza vlastného krmiva na farme Vám poskytne jasný prehľad o obsahu a stráviteľnosti živín, ako i o kvalitatívnych parametroch krmiva. Pre získanie čo najpresnejšieho obrazu je dôležité odobrať reprezentatívne a čisté vzorky krmiva z niekoľkých miest.

Ukážeme Vám, ako si môžete v spoločnosti Sano ľahko a rýchle objednať laboratórny rozbor vzorky.

Sie sind noch nicht auf Sano24 registriert?

Dann legen Sie bitte zuerst ein Kundenkonto an. Sobald wir Sie verifiziert haben, können Sie mit dem Bestellprozess beginnen.


Prehľad našich bezplatných vzorkových sád

Vákuová vzorková sada

Pre optimalizáciu kvality vzoriek odporúčame vzorky vákuovať. Takto je vzorka počas prepravy optimálne chránená pred aeróbnymi vplyvmi, čo sa veľmi blíži podmienkam vo Vašej jame, resp. vaku. Budete k tomu potrebovať komerčne dostupné vákuovacie zariadenie.

Prečo tlakové tesnenie

Naše vrecká na vzorky s tlakovým tesnením sú ideálne pre zákazníkov, ktorí nemajú možnosť vákuového tesnenia. Ak chcete vzorku čo najlepšie uchovať pri odosielaní, vytlačte z vrecka pred jeho uzavretím čo najviac vzduchu.

Ako prebieha objednávanie

  1. Najprv si objednajte sadu pre odber vzoriek.
  2. Po odoslaní objednávky obdržíte vybranú sadu pohodlne poštou v priebehu niekoľkých dní.
  3. Teraz si môžete odobrať vzorku siláže a naplniť ju do vrecka na vzorky.
  1. Vráťte sa na stránku nášho laboratória a v ponuke kliknite na "Registrovať laboratórnu vzorku".
  2. Tam vyplňte formulár pre analýzu a spolu s formulárom nám zašlite svoju vzorku.
  3. Výsledok analýzy krmiva potom obdržíte približne do piatich pracovných dní.

Upozorňujeme, že laboratórne služby budú fakturované samostatne po doručení konečného výsledku analýzy.

Máte otázky ohľadom správneho odberu vzoriek?

V našom stručnom sprievodcovi Vám ukážeme, ako je potrebné postupovať, aby ste zaistili optimálnu a reprezentatívnu vzorku krmiva.


Prehľad typov dostupných Laboratórnych analýz


Prehľad súčastí laboratórnej správy Sano

Laboratórna správa obsahuje veľa rôznych skratiek a hodnôt. To poskytuje poľnohospodárom a poradcom dobrý nástroj pre optimalizáciu kŕmnych dávok a predikciu úžitkovosti. Tu nájdete jednoducho vysvetlené najdôležitejšie inovatívne parametre a merné jednotky zo Sano laboratórnej správy. Budete tak priamo vedieť, čo sa vo Vašom krmive nachádza.

  • Hrubý proteín (XP): Predstavuje bielkoviny na základe celkového obsahu dusíka vo vzorke. Okrem čistého proteínu obsahuje aj nebielkovinový dusík.
  • Amónne ekvivalenty XP: Udáva podiel amoniaku v surovej bielkovine. Príliš vysoké hodnoty môžu ukazovať na rozklad bielkovín v jame, napr. klostrídiami.
  • ADF: Kyslá detergentná vláknina. Zložky vlákniny, ktoré nemožno rozpustiť v kyslom roztoku detergentu. Prevažne lignín.
  • aNDF: Neutrálne detergentná vláknina. Zložky vlákniny, ktoré nie sú rozpustné v neutrálnom roztoku detergentu. Patria medzi ne hemicelulóza, celulóza a lignín.
  • Stráviteľnosť NDF: Podiel vlákninových zložiek NDF, ktoré krava strávi za stanovenú dobu.
  • uNDF: Podiel vlákninových zložiek NDF, ktoré nemôžu byť strávené počas stanovenej doby. Tvorí protipól stráviteľnosti NDF.
  • Cukor (rozpustný v etanole a vo vode): Percento cukru, ktoré sa rozpúšťa vo vode alebo v 80%nom roztoku etanolu.
  • Škrob: obsah škrobu vo vzorke.
  • Stráviteľnosť škrobu: rýchlosť rozkladu škrobu u zvieraťa.

V priebehu skladovania kukuričnej siláže sa mení stráviteľnosť škrobu obsiahnutého v kukurici. To má vplyv na výber doplnkového krmiva. Pomocou analýzy krmiva CNCPS dokážete krmivo cielene použiť.

  • Prchavé mastné kyseliny: Vznikajú pri rozklade sacharidov počas silážovania. Používajú sa na hodnotenie kvality procesu silážovania.
  • Kyselina mliečna: Vzniká rozkladom sacharidov počas silážovania.
  • Kyselina octová: Vysoký obsah v dôsledku dlhého skladovania na poli, dlhej doby plnenia a príliš pomalého okysľovania.
  • Kyselina maslová: Vzniká v dôsledku príliš vlhkej, kontaminovanej siláže, nízkeho obsahu cukru a/alebo nedostatočného množstva baktérií mliečneho kvasenia. Tvorené klostridiami.
  • 1,2 Propandiol: Propylénglykol. Tvorený heterofermentatívnymi baktériami mliečneho kvasenia.
  • Aminokyseliny - absolútna: Absolútny obsah esenciálnych, semiesenciálnych a neesenciálnych aminokyselín vo vzorke.
  • Aminokyseliny - ideálna stráviteľnosť: Podiel jednotlivých esenciálnych, semiesenciálnych a neesenciálnych aminokyselín, ktoré je možné stráviť v tenkom čreve (ileu). Druhovo špecifické pre ošípané a hydinu.
  • Výsledky analýzy NIRS: Hladiny hrubých živín vo vzorke.
  • Fosfáty (P2O5): Celkový obsah fosfátov vo vzorke. Možno použiť na bilanciu toku materiálu.
  • Dusík (N): Celkový obsah dusíka vo vzorke. Možno použiť na bilanciu materiálového toku.
  • Energetické hodnotenie: Energetické hodnotenie vzorky konkrétne pre prasnice, ošípané vo výkrme, hydinu a prežúvavce.

Sano - Die Tier-Ernährer